Tip og tricks fra Gastroeksperten Frank Rosin: Emne: Indkøb og lokale produkter

Tip og tricks fra Gastroeksperten Frank Rosin: Emne: Indkøb og lokale produkter

Indkøb er en yderst vigtig del af gastronomien. Derfor bør du dykke dybt ned i dette emne og se, hvordan du bedst kan planlægge dine indkøb. Hvad du som restauratør skal være opmærksom på, kan du læse om i denne blogpost!

Som restauratør står man dagligt over for en række udfordringer. En af dem er indkøb af madvarer og andre produkter, der er nødvendige for driften. Tidligere var turen til engrosmarkedet en del af det gastronomiske liv. Man lod sig inspirere af produktmangfoldigheden og foretog sine indkøb der. Men i dag er det på grund af den høje tids- og omkostningsmæssige indsats mere fornuftigt at finde en pålidelig leverandør for at arbejde aktivt i sin egen virksomhed.

I den forbindelse har den kendte stjernekok Frank Rosin nogle nyttige tips og tricks, som vi gerne vil præsentere i denne artikel. Frank Rosin driver blandt andet konsulentfirmaet GGM Gastro, der har specialiseret sig i at optimere restaurationsvirksomheder.

Tip 1: Søg efter lokale produkter

Et vigtigt skridt for at gøre indkøb mere effektive og bæredygtige er at søge efter lokale produkter. Disse er normalt friskere, af højere kvalitet og kan købes direkte fra producenten. Ved at købe lokale produkter støtter man også den lokale økonomi og bidrager til at reducere CO2-udledningen, da lange transportruter undgås.

Tip 2: Find pålidelige leverandører

For at spare tid og omkostninger er det vigtigt at finde pålidelige leverandører. Disse skal være pålidelige og tilbyde kvalitetsprodukter til en rimelig pris. En god leverandør skal også være i stand til at imødekomme individuelle ønsker og behov og være fleksibel.

Tip 3: Udnyt sæsonbetonede tilbud

Endnu en måde at gøre indkøb mere effektive er ved at udnytte sæsonbetonede tilbud. Især når det kommer til frugt og grøntsager er der store forskelle i tilgængelighed og pris i løbet af året. Ved at udnytte sæsonbetonede tilbud kan man ikke kun spare penge, men også forbedre kvaliteten og friskheden af produkterne.